Kontaktujte nás 0903 540 326
Pracovná doba 8:00 - 16:00
Kráľovohoľská 18 Banská Bystrica

Elektrické uhlíkové fólie

Elektrické uhlíkové fólie sú polyesterové fólie, ktoré sú teplom zalaminované k sebe. Tieto fólie majú suchú pokládku čo znamená, že sa kladú priamo pod laminátové alebo drevené podlahy. Vyrábajú sa v určitej pevne stanovenej šírke, a skracovať je ich možné na vyznačených strižných miestach.

Zvyčajne sa vyrábajú so šírkou 50 / 60 / 80 / 100 cm a s výkonom 40 / 60 / 80 W na m2. Tento výkon je dostačujúci pre dosiahnutie teplotnej pohody. Maximálna teplota podlahy je podľa predpisov stanovená na 27 °C. Pri vyššej teplote by už mohlo dôjsť k poškodeniu podlahy či negatívnemu vplyvu na zdravie.

Výhody

Hlavnou prednosťou vykurovacích fólií je hrúbka len 0,4 mm a schopnosť vyhrievať podlahu po celej ploche. Elektrické uhlíkové fólie sú jednoduché na inštaláciu a nenáročné na údržbu a môžu byť použité ako hlavný alebo doplnkový zdroj vykurovania.

Skladba podlahy pri použití vykurovacích fólií

  1. PET fólia (parozábrana)
  2. Tlačené uhlíkové vrstvy
  3. Strieborný prvok
  4. Medená platňa
  5. PET fólia (parozábrana)

Inštalácia

inštalácia elektrického podlahového vykurovania

Položenie podlahy s vykurovacími fóliami sa dá urobiť aj svojpomocne. Potrebujete k tomu však mať inštalačnú sadu, ktorú pre Vás zabezpečíme alebo ju nájdete u každého výrobcu vykurovacích fólií.

Inštalácia je nenáročná a nevyžaduje zásahy do stavebnej konštrukcie podlahy. Ako prvé si zabezpečíte potrebné množstvo podlahovej vykurovacej fólie. Pri pokládke ich položíte vedľa seba tak aby pripojovacie vodiče išli pozdĺž steny do inštalačnej krabice. Pri inštalácií však nesmiete zabudnúť na regulátory teploty. Na výber máte z veľkého množstva termostatov s podlahovou sondou.

Kontaktujte nás a s výberom veľkosti, výkonu alebo inštaláciou Vám radi pomôžeme.